Haniel și Rentokil Initial semnează un acord pentru a crea o asociere în participațiune

Duisburg, 16 decembrie 2016 – Acționarii noștri Haniel și Rentokil Initial au semnat ieri un acord pentru a crea o asociere în participațiune. CWS-boco și părți din Rentokil Initial vor fuziona în cadrul holdingului CWS-boco. Scopul este de a crea o companie de top europeană în domeniul serviciilor pentru produsele și echipamentele de lucru pentru igiena grupurilor sanitare.

Haniel va deține peste 82% din acțiunile din noua asociere în participațiune, iar holdingul Rentokil Initial va deține restul. Sediul central al companiei se va afla în Duisburg. Nou înființata companie va fi condusă de echipa de conducere a CWS-boco, al cărei președinte este directorul general executiv, Max Teichner. Crearea asocierii în participațiune se estimează că se va finaliza până la jumătatea anului 2017. „Fuziunea ne va permite să oferim împreună un portofoliu mai extins și, astfel, să răspundem mai bine cererii de pe piață. Acestea sunt noutăți încurajatoare pentru toți angajații noii asocieri în participațiune și pentru clienții noștri”, explică Max Teichner, directorul general executiv al grupului CWS-boco.

Nu uitați: S-a convenit asupra faptului că termenii exacți ai contractului asocierii în participațiune nu vor fi dezvăluiți. Tranzacția se supune aprobării antitrust. Până în acel moment, nu vor exista modificări la nivel intern sau extern. Ambele companii își vor desfășura operațiunile pe piață la fel ca și până în acest moment.